Diete de slabit eficiente

La un moment dat cu totii vrem sa slabim (mai mult sau mai putin) si ne lovim de o problema: Cum identificam care dintre diete sunt eficiente si care nu. Ei bine, adevarul este ca nu avem cum sa stim 100% daca o dieta este eficienta pana nu o incercam (chiar daca sunt sute de persoane pe internet care scriu ca au slabit folosind dieta respectiva – o poti incerca si sa fi printre putinii care nu reusesc sa slabeasca – totul depinde de metabolism). O dieta eficienta, dupa parerea mea, este reprezentata de catre celebra dieta cu scortisoara si miere. Pe langa faptul ca este eficienta, este si foarte usor de urmat: dimineata amesteci intr-un recipient o lingura de miere cu una de scortisoara si apoi pui 2 cani de apa fierbinte peste. Dupa ce se va raci va trebui sa consumi o cana dimineata si una seara. A doua zi repeti acest proces dar ai grija sa nu exagerezi cu aceasta dieta, este recomandat sa o tii maxim 3 saptamani.

Daca tot suntem la capitolul diete de slabit eficiente atunci trebuie sa aduce vorba si despre dieta Dukan elaborata de medicul nutritionist cu acelasi nume. Aceasta contine patru etape: Atac, Croaziera, Consolidare si Mentinere si ceea ce mi s-a parut extrem de interesant a fost ca vei ramane la greutatea dorita tot restul vietii, pentru ca ultima etapa dureaza de fapt tot restul vietii si trebuie sa urmezi trei sfaturi simple:

  • O zi pe saptamana sa mananci numai proteine
  • In fiecare zi sa mananci doua linguri de tarate de ovaz
  • In fiecare zi sa faci miscare minim 15 minute

Etapa de atac este cea care dureaza 10 zile maxim si vei consuma numai proteine. In etapa de croaziera vei avea zile in care vei consuma legume + proteine si zile numai cu  proteine. A 3a etapa, cea de consolidare este putin mai dificila pentru ca se incearca o revenire la greutatea initiala. Aici trebuie sa fi foarte atent la ce mananci pentru ca vei pune la loc kilogramele foarte usor.